Moeilijk ontvlambaare producten voor de publieke ruimte

Vlamvertragende materialen voor gebouwen, openbare evenementen en technische toepassingen.

Bent u op zoek naar vlamvertragende materialen die voldoen aan de wettelijke brandvoorschriften?
Wij kunnen u op veel verschillende gebieden helpen.

Veel van de producten die u hier vindt, zijn geclassificeerd als papier, karton en papierachtige materialen. We breiden ons assortiment echter geleidelijk uit. We kunnen u al nonwovens, textiel, films of schuim aanbieden.

 

Veelgevraagde producten zijn:

Voor alle bestelde producten ontvang je een certificaat volgens DIN 4102 B1, EN 13501-1 en/of M1.

 


Natuurlijk vind je al veel producten uit het werkgebied “Vlamvertragende materialen” in onze online shop www.konzept-shop.de, die je daar eenvoudig kunt bestellen. Helaas is deze shop momenteel alleen beschikbaar in het Duits.

MAAR: HOE U ONZE ONLINE SHOP IN ANDERE TALEN KUNT GEBRUIKEN -> KLIK HIER


 

Enige achtergrondkennis:

Read more...

 

Niet alleen voor bijna alle openbare evenementen in gebouwen gelden nu strenge regels met betrekking tot de ontvlambaarheid en brandbaarheid van de materialen die gebruikt worden voor decoraties, gordijnen, vloeren, meubels, wandbekleding, ruimteverdelers, displays, spandoeken, vlaggen, enz.

In het algemeen is de brandbeveiliging ook wettelijk geregeld voor bouwmaterialen in gebouwen en voor het personenvervoer in het lokale en langeafstandsverkeer.

 

Op deze pagina’s presenteren wij enkele beproefde producten die voldoen aan de vereiste brandbeveiligingsvoorschriften en informeren wij u over specificaties en wettelijke voorschriften.

Zo wordt onze theatersneeuw al jaren gebruikt op internationale podia en overtuigt het met zijn stille val en authentieke vluchtkarakteristieken.

 

Opgemerkt moet worden dat er verschillende nationale normen zijn, maar deze zijn allemaal in wezen vergelijkbaar, dat wil zeggen brandbeveiliging en de eisen voor de brandbaarheid van de materialen.

 

Deze verscheidenheid aan normen zal de komende jaren worden verminderd, omdat in Europa de normen voor brandgedrag A2-s1, d0 volgens DIN EN 13501 (bijv. voor alle brandvertragende bouwmaterialen) zijn ingevoerd, die de vroegere Duitse normen voor brandvertragende materialen A2 volgens DIN 4202-1 en de Franse norm M2 volgens DIN NF P 92-503-507 zullen vervangen.

 

Hier vindt u een overzicht van wereldwijd erkende testnormen voor brandgedrag: Comparison of fire protection standards and test methods

 

Opmerking over het gebruik van onze website:

 • Onder het menu-item “Materialen” presenteren we beproefde producten uit verschillende categorieën die voldoen aan de vereiste brandbeveiligingsvoorschriften. Hier volgt een voorbeeld:
  Onze theatersneeuw, bijvoorbeeld, wordt al vele jaren gebruikt op internationale podia en overtuigt door zijn stille val en authentieke vluchtgedrag.

 

 • Onder de menu-items Brandbeveiliging – Waarom en de subpagina’s informeren we je in detail over specificaties en wettelijke voorschriften.

 

 • We hebben onze materialen gecategoriseerd op basis van mogelijke gebruiksgebieden, die u kunt vinden onder de menu-items Toepassingsgebieden“.

 

 • Op de pagina “Monsterverzending” vind je reeds “voorverpakte” monsterpakketten van individuele producten. Omdat we weten hoe nuttig het kan zijn om materialen eerst te zien en te voelen.

 

 • Overigens: op onze pagina “Nieuws over brandbeveiliging”“fire-protection-topical/ “zullen we regelmatig berichten over ongevallenpreventie en ongevallen veroorzaakt door brand, interessante video’s laten zien en interessante feiten over brandbeveiliging en co. vermelden.

 

 • Mogen we onszelf voorstellen? Onder het menu-item “Inspiraties” vindt u creatief uitgevoerde ideeën die met onze producten zijn ontwikkeld.

 

 • We zien onszelf echter niet in de eerste plaats als een dealer van de hier gepresenteerde producten, maar eerder als een probleemoplossende partner aan uw zijde.
  Onze expertise, die gedurende vele jaren is gegroeid, houdt niet op bij onze kennis van materialen:
  In het netwerk met onze verwerkingsspecialisten helpen we u ook als productiebureau om elk project, hoe vergezocht ook, tot een succes te maken.