Moeilijk ontvlambaare producten voor de publieke ruimte

 

Vuurbestendige papieren en andere materialen

 

Niet alleen voor bijna alle openbare evenementen in gebouwen gelden nu strenge regels met betrekking tot de ontvlambaarheid en brandbaarheid van de materialen die gebruikt worden voor decoraties, gordijnen, vloeren, meubels, wandbekleding, ruimteverdelers, displays, spandoeken, vlaggen, enz.

In het algemeen is de brandbeveiliging ook wettelijk geregeld voor bouwmaterialen in gebouwen en voor het personenvervoer in het lokale en langeafstandsverkeer.

 

Op deze pagina’s presenteren wij enkele beproefde producten die voldoen aan de vereiste brandbeveiligingsvoorschriften en informeren wij u over specificaties en wettelijke voorschriften.

Zo wordt onze theatersneeuw al jaren gebruikt op internationale podia en overtuigt het met zijn stille val en authentieke vluchtkarakteristieken.

 

Opgemerkt moet worden dat er verschillende nationale normen zijn, maar deze zijn allemaal in wezen vergelijkbaar, dat wil zeggen brandbeveiliging en de eisen voor de brandbaarheid van de materialen.

 

Deze verscheidenheid aan normen zal de komende jaren worden verminderd, omdat in Europa de normen voor brandgedrag A2-s1, d0 volgens DIN EN 13501 (bijv. voor alle brandvertragende bouwmaterialen) zijn ingevoerd, die de vroegere Duitse normen voor brandvertragende materialen A2 volgens DIN 4202-1 en de Franse norm M2 volgens DIN NF P 92-503-507 zullen vervangen.

 

Hier vindt u een overzicht van wereldwijd erkende testnormen voor brandgedrag.

 

Op onze pagina Brandveiligheid-actueel zullen wij in de toekomst regelmatig verslag doen van verhalen over ongevallenpreventie en ongevallen veroorzaakt door branden, interessante video’s laten zien en verslag doen van belangrijke feiten over brandbeveiliging en Co.

We zien onszelf echter niet in de eerste plaats als dealer van de hier gepresenteerde producten, maar eerder als
probleemoplossende partner aan uw zijde. 

 

Onze expertise, die in de loop van vele jaren is gegroeid, eindigt niet met de kennis van materialen: In een netwerk met onze verwerkingsspecialisten, kunnen wij u als productiebureau ook helpen om elk plan, hoe absurd ook, tot een succes te maken.

Helaas zijn nog niet alle pagina’s in het Nederlands. U kunt de Engelse of Duitse site raadplegen of contact met ons opnemen als u hulp nodig heeft.

 

König Konzept: Schwer entflammbare Papiere, Papiersuchdienst, Produktion