Wandontwerp vlamvertragend

 

Tegenwoordig regelen de wetten op brandbeveiliging in alle openbare ruimten de inrichting van ruimten op het gebied van vlambestendigheid.

 

Dit heeft ook gevolgen voor het ontwerp van de muren. In klinieken of bejaardentehuizen wordt brandveiligheid vaak bereikt met gecertificeerde muurverf om meer praktische en kostenbesparende redenen.

 

In veel andere ruimtes moet de algemene indruk echter ook esthetisch en visueel uitnodigend, interessant en artistiek zijn. Een individueel wandontwerp is vereist.

 

Scandinavisch ontwerp. Duidelijke elegantie – en belangrijk voor openbare gebouwen: ook gepland voor brandbeveiliging. Foto door La Belle Galerie op Pixabay

 

 

Tegenwoordig kan niet alleen een modern hotel, een museum of een luchthaven zich deze luxe veroorloven.

Met brandvertragend bedrukt behang dat in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd, kunnen kantoren, scholen, kleuterscholen, openbare kantoren, restaurants of privéwoningen ook veiligheid combineren met een luxueus ogend ontwerp.

Beursstands kunnen ook eenvoudig maar indrukwekkend de aandacht trekken met behang.

 

Hier vind je informatie over vlamvertragend behang.

 

Ontwerpers en kunstenaars hebben ook de opwindende mogelijkheden van behang als medium onderkend en zijn op het idee gekomen van bedrukbaar behang, dat brandbeveiliging en esthetiek combineert.