Vlamvertragende textielmaterialen en stoffen

 

Van links naar rechts: geweven katoen, fluweel, bedrukte katoen, calico, vilt, satijn, zijde, jute, synthetische vezel. Foto: Sannse-wikipedia.

Het assortiment vlamvertragende textiel en stoffen breidt zich uit naarmate de wettelijke vereisten /of de wens om de grootst mogelijke veiligheid in openbare ruimtes te creëren toenemen en de industrie reageert op de groeiende vraag.

 

We zullen ook geleidelijk ons assortiment van deze stoffen uitbreiden en interessante stoffen aan u presenteren. Ook uw suggesties en wensen op dit gebied nemen we graag in behandeling – u kunt hier contact met ons opnemen.

 

Doorschijnende stoffen

 

 

Vlamvertragende polyester stoffen zijn niet alleen geschikt voor verduistering, ze kunnen ook worden gebruikt voor theaters, interieurinrichting, beurs- en winkelinrichting of backlit- en displaytoepassingensterk ondoorzichtig of doorschijnend, afhankelijk van de toepassing.

 

 

Voor podia, bioscopen of vergelijkbare openbare ruimten worden vaak katoenen stoffen met vlamvertragende eigenschappen gebruikt.

 

Tussen haakjes: De hoofdbestanddelen van alle textielproducten zijn textielvezels, d.w.z. vezels die kunnen worden verwerkt in textielproductieprocessen, met name gesponnen.

Deze vezels kunnen zowel natuurlijke als synthetische vezels zijn. De textielvezels zijn lineaire structuren met voldoende lengte en buig- en flexibiliteit als voorwaarde voor hun verwerkbaarheid.

 

In het menu toepassingsgebieden links/onder (mobiele weergave) kunt u inspiratie opdoen.

 

Hier vind je al onze materialen.