VLAMVERTRAGEND PAPIER EN PAPIERACHTIGE MATERIALEN

 

 

Papier brandt heftig zonder behandeling! Foto: Alicija

Zelfs onze kinderen weten hoe gemakkelijk papier en veel papierachtige materialen kunnen verbranden. 

 

In bepaalde gebieden is dit echter absoluut ongewenst of gevaarlijk voor de aanwezige mensen. Daarom heeft de wetgever in de afgelopen jaren de brandbeveiligingsvoorschriften sterk verbeterd en voor alle openbare evenementen en in gebouwen met openbaar vervoer brandvertragende materialen verlangd, die grote branden voorkomen. 

Dit geldt bijvoorbeeld voor beurzen, voetbalwedstrijden, overheden, scholen, luchthavens en dergelijke.

 

Je vindt ons uitgebreide assortiment vlamvertragende papieren en papierachtige materialen onder het kopje Materiaal in de linker menubalk, of laat je inspireren door onze toepassingsgebieden in de zijmenubalk.

Als u nog steeds niet zeker bent – onder de term monsterverzending vindt u verschillende monsterpakketten die al zijn samengesteld.

Het zijmenu papieren / papierachtige stoffen rechts / onder in de mobiele weergave helpt je het overzicht te behouden.

 

 

 

 

Brandbeveiliging voor papieren en stoffen kan op verschillende manieren worden bereikt. 

Als er geen zuurstof meer beschikbaar is, stikt de vlam. Foto: Mario Eppinger

 

 

In de reclametechniek, voor de beurs- en podiumbouw en voor het ontwerpen van beurzen en evenementen worden meestal behandelde of gecoate textiel- en papiersoorten gebruikt, of als alternatief stoffen die gemaakt zijn van vlamvertragende vezels.

 

Het brandgedrag kan worden beïnvloed door vezelcombinaties of de afwerking.Doorlezen...

Textiel dat gemaakt is van kunstmatige vezels, natuurlijke vezels en hun mengsels reageren al anders door de grondstoffen. Katoen en polyester zijn bijzonder geschikt voor de afwerking met vlamvertragende chemicaliën, gemengde weefsels zijn minder geschikt.

 

De chemicaliën worden vooraf in de vezelgrondstof gemengd of achteraf op het weefsel aangebracht. Speciale textielveredelingsmachines werken de stoffen bijvoorbeeld af met brandvertragende chemicaliën. In Duitsland besteden alle bedrijven aandacht aan milieubescherming en veilige kwaliteit. Dit wordt gedocumenteerd door certificeringen volgens ISO EN 9001 (kwaliteitsmanagementsysteem), 14001 (milieumanagementsysteem) en de validatie volgens EU Eco-Audit.

 

Hier vindt u meer informatie: Vlamwerend – hoe werkt het?

Aangezien nog niet alle pagina’s zijn vertaald, is hier de link naar de engelse pagina.

 

Overigens: papier is een vezelproduct. Doorlezen...

Het bestaat voornamelijk uit plantaardige vezels, die enkele millimeters tot enkele centimeters lang zijn, afhankelijk van het soort papier. Deze vezels zijn beschikbaar in de vorm van mechanische pulp, semi-chemische pulp of chemische pulp.  De hardheid van het hout en de vezelvorming spelen een rol bij de selectie als grondstof. Verschillende toepassingen vereisen verschillende houtpulpstukken.

Vandaag de dag wordt ca. 65% oud papier gebruikt voor de productie van papier, karton en karton – in de regel wordt oud papier slechts 5-6 keer gerecycled.

 

En als u ook geïnteresseerd bent in vlamvertragende textiele materialen en stoffen, dan vindt u hier informatie en aanbiedingen. Aangezien nog niet alle pagina’s zijn vertaald, is hier de link naar de engelse pagina.

 

U bent ook van harte welkom om contact met ons op te nemen.

 

 

Terug naar de materiaal.