Vlamvertragende polyester stof

 

Polyester textiel is op de markt als permanent vlamvertragende stoffen (internationale aanduiding IFR = Inherently Flame Retardant) en als gecoate vlamvertragende stoffen (internationale aanduiding FR = Flame Retardant).

Lees meer...

 

IFR-stoffen zijn permanent vlamvertragend omdat de reactieve vlamvertragende stoffen zelf deel uitmaken van het materiaal, zodat de stof vlamvertragend blijft, zelfs na wassen of buitenshuis. De bekendste polyester stof in deze categorie is waarschijnlijk Trevira CS.

 

Gecoate FR-stoffen zijn behandeld met additieve vlamvertragers: De brandvertragers worden als additieven in de brandbare stoffen verwerkt. Vezels met een vlamvertragende finish kunnen hun bescherming verliezen door gebruik, veroudering of veelvuldig wassen. Klik hier voor meer informatie.

 

Voor alle textiel wordt verder onderscheid gemaakt tussen ondoorzichtige (lichtondoorlatende), doorschijnende en transparante stoffen.

 

  • Doorschijnende polyester weefsels worden bijvoorbeeld gebruikt voor lichtbakken, beurs- en winkelbouw, kunst en design, vaak met behulp van frame- en spansystemen of in de binnenhuisarchitectuur.
  • Lichtafschermende, ondoorzichtige polyester doeken worden bijvoorbeeld gebruikt voor bioscopen, theaters, foto- en filmstudio’s, gordijnen, wanddecoratie, etc. maar natuurlijk ook voor displaysystemen, RollUps of in de beurs- en winkelbouw.
  • Transparante stoffen worden vaak gebruikt in de podiumbouw, interieurbouw of mode.

 

Doorschijnende, translucente stoffen

 

Transparantie is er in vele vormen. Foto: greissdesign op Pixabay.

 

 

We hebben nu een interessante, want ook zeer veelzijdige doorschijnende – in het Duits semi-transparante genoemd – polyester stof in ons assortiment:

 

PolyKarol Luce – II:

 

Een gecoat wit IFR-polyesterweefsel met een dikte van 180 g/²m. De stof maakt indruk met zijn hoge kleur en helderheid.

Het is bijzonder geschikt voor beurs- en winkelinrichting, POS, in de reclame bijv. voor lichtbakken of in frame- en spansystemen, maar ook bijv. in de kunst of de chique hotelindustrie.
Daarnaast is dit polyesterweefsel ook geschikt voor reclametenten, opblaasbare reclame (blow ups), grootformaat reclameboodschappen of evenementenbanners.

 

Hier vindt u alle informatie over PolyKarol Luce – II.

 

Opake, ondoorschijnende polyester stoffen

In de natuurkunde is opaciteit een maat voor de ondoorzichtigheid van doorschijnende materialen en lagen. Het licht, of de opaciteit, wordt uitgedrukt als “optische dichtheid”.

 

Gordijnen voor podia, bioscopen, foto- en filmstudio’s of ook in de binnenhuisarchitectuur moeten, om een betrouwbare lichtwering te garanderen, natuurlijk ondoorzichtig zijn.

Maar ondoorzichtige stoffen worden ook gebruikt voor wandgordijnen, displaysystemen, banners, RollUps of in beurs- en winkelinrichting en POS.

Nieuw in ons assortiment:

 

PolyKarol Opacus black’n’white:

 

Een witte, vlamvertragende, zeer ondoorzichtige IFR-polyesterstof, 260 g/m², met een zijdemat oppervlak, die perfect is voor ondoorzichtige decoratie en reclame dankzij het briljante drukbeeld en de stabiliteit. Het edele zwart-witte “peper & zout”-weefsel van de achterkant garandeert ondoorzichtigheid.

 

 

Hier vind je alle informatie over onze “PolyKarol Opacus black’n’white”.

 

 

Heeft u vragen? U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen.

Onze hele wereld van vlamvertragende materialen vind je hier.