In de liefde mag alleen het hart branden…

 

Er is een nieuwe mooie, romantische manier om een bericht naar je geliefde te sturen – volledig analoog, verwarmend en met een verrassingseffect. Een zegen in deze tijden, denk ik.

Dit soort bericht heet: “Message in a candle” – ” Boodschap in een kaars”.

 

En het idee is even mooi als eenvoudig:
Een gepersonaliseerde boodschap wordt op de bodem van een glazen pot geplaatst, er wordt was in gegoten en het geheel wordt liefdevol verpakt. Nu kun je deze kaars aan je geliefde geven. Als de kaars een paar uur heeft gebrand en de was helemaal is gesmolten, wordt de boodschap zichtbaar – en de liefde hopelijk nog groter.

 

En wij hier bij König Konzept maken nu deel uit van dit betoverende idee, althans in Portugal.
Want ons vlamvertragende Japanse papier wordt door Talho Vegetariano gebruikt als drukmedium voor de liefdevolle boodschappen.

Het bedrijf, dat oorspronkelijk hoogwaardige veganistische voedingsproducten aanbood, heeft nu ook het Eco Candle Poject gelanceerd en biedt nu ook hoogwaardige en milieuvriendelijke kaarsen om aan te ruiken en van te genieten.

 

 

 

IVONE MESQUITA, de manager van het Eco Candle Project, was enthousiast over het idee van de boodschap in een kaars en heeft nu een serie ontwikkeld met haar eigen plantaardige materialen. (Plantaardige kaarsen branden trouwens veel langer dan paraffinekaarsen).

In de aanloop heeft ze veel tests gedaan met het papier dat gewoonlijk voor de boodschappen wordt gebruikt en ze kwam erachter dat het glas kan barsten als er bijvoorbeeld stukken papier in de zijwanden vast komen te zitten, die vervolgens vlam vatten als de kaars opbrandt.

Omdat ze erg bezorgd is over de veiligheid van haar klanten, ging ze op zoek naar een brandveilige oplossing en kwam ze uit bij ons vlamvertragende Japanse papier, dat ook nog eens heel gemakkelijk te bedrukken is.

 

Tests met ons papier in de kaars overtuigden haar en voilà – König Konzept is nu een beetje op weg qua liefde – dat is een mooi gevoel….

 

 

P.S.: Toen bedacht ik me dat je ook kleine herinneringen als tekst in de kaars zou kunnen stoppen…
Ik heb een voorbeeld tevoorschijn getoverd:

 

Je vergat onze trouwdag…

 

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren en zijn benieuwd naar jouw ideeën! Neem contact op met

 

Gebruik het zijmenu aan de rechterkant/beneden in de mobiele weergave voor meer informatie en foto’s over de afzonderlijke projecten en ideeën.