Gulliver’s reizen

 

Het Landestheater Tübingen heeft de roman Gulliver’s Travels van Jonathan Swift in 2023 op de planken gebracht.

 

De aankondiging luidt als volgt:

Als een man op reis gaat, kan hij een verhaal vertellen – en ontmoet hij allerlei grappige personages. De huiveringwekkende avonturen van de Engelse scheepsdokter en kapitein Lemuel Gulliver zijn daar een treffend bewijs van. Hij komt terecht op het eiland Lilliput, bewoond door dwergen, en in Brobdingnag, het land van de reuzen. Hij wordt meegenomen naar het vliegende eiland Laputa, waarvan de inwoners streven naar pure kennis, en naar de Houyhnhnms, een slim en deugdzaam paardenvolk dat wilde mensen als slaven houdt. Gulliver overleeft muiterijen, blust branden, is getuige van de meest bizarre gewoonten en leert de meest bizarre namen. Maar bovenal ontmoet hij de meest uiteenlopende vormen van sociaal samenleven, waarbij het idee van de mens als kroon op de schepping enigszins wordt gerelativeerd.

 

En hier komen wij om de hoek kijken:

Voor het stuk werden 100 origami-huizen en -schepen gevouwen van ons M1 standaard brandvertragend papier.

 

EventGarant M1 huizen en schepen

 

 

Het resultaat was niet alleen indrukwekkend, vooral omdat de theatermensen en de pyrotechnici echt werden uitgedaagd met een brandend kasteel. Brandveiligheid was ook altijd gegarandeerd :)

 

 

 

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren en zijn benieuwd naar jouw ideeën! Neem contact op met

 

Gebruik het zijmenu aan de rechterkant/beneden in de mobiele weergave voor meer informatie en foto’s over de afzonderlijke projecten en ideeën.