Herfstbladeren-Regen

Gekleurde regen van bladeren op het podium – een kleine “making of”

 

Het Thalia Theater in Hamburg had de volgende opdracht voor ons: voor de theaterproductie van The Grapes of Wrath (John Steinbeck), die gaat over ontheemding, vlucht en migratie, waren we op zoek naar brandvertragend tissuepapier.

Dit moest worden gebruikt om verschillende bladvormen te maken die tijdens de productie van de vloer zouden vallen en een soort herfstbladerenregen zouden creëren.

 

Hier zie je een repetitievideo van het stuk met onze papieren bladeren:

 

 

 

 

En zo verliep het productieproces:

Eerst werden de algemene voorwaarden verduidelijkt – d.w.z. het totale budget, de leverdatum, het formaat van de platen, de verdeling van de hoeveelheden, enz. En de vraag: zou het beter zijn om verschillende kleuren of verschillende velvormen te hebben? – Het antwoord was uiteindelijk: het tissuepapier moest worden gestanst in vier verschillende bladvormen in een donkerbruine kleur.
We wilden esdoornbladeren, eikenbladeren, ovale en vierpuntige bladeren in iets verschillende formaten (ongeveer 15×18 cm groot!).

 

 

Voor ons betekende dit de volgende productiestappen:

  • Het selecteren van het tissuepapier
  • Bruin kleuren van het witte tissuepapier
  • Het papier vlamvertragend maken volgens DIN 4102 B1
  • Maken van vier verschillende gereedschappen, rekening houdend met het feit dat ze opnieuw kunnen worden gebruikt voor verdere producties
  • Ponsen tot een totaal van 200 kg bladeren, verdeeld over de vier bladvormen (= vier productieruns) in een hoeveelheidverhouding van ongeveer 80:40:40 kg.

We kijken uit naar uw idee! Neem contact op met

 

Gebruik het zijmenu aan de rechterkant/beneden in de mobiele weergave voor meer gedetailleerde informatie en afbeeldingen van de andere individuele projecten en ideeën.