Maja de Bij

 

Wie kent ze niet, de verhalen over Maya de Bij en haar vriendjes.

Wist je dat deze verhalen kinderen en volwassenen meer dan 100 jaar geleden al in vervoering brachten in de boeken van de auteur Waldemar Bonsel? In zijn boeken Maya de bij en haar avonturen (voor het eerst gepubliceerd in 1912) en Hemelmensen (voor het eerst gepubliceerd in 1915) verwerkte hij zijn jeugdervaringen in de vrije natuur rond de Bredenbekvijver in Ahrensburg en (na zijn verhuizing naar Schleißheim bij München in 1910) zijn observaties in het park van Schloss Schleißheim. Deze twee werken zijn inmiddels in meer dan 40 talen vertaald.

De boeken zijn de basis geweest voor bioscoopfilms, animatieseries, toneelstukken en musicals en verschillende audioformats – er is zelfs een Biene-Maja postzegel uitgegeven.

 

De Leonore Goldschmidt School heeft ook een toneelstuk ontwikkeld in 2022 vrij gebaseerd op de motieven van de roman van Waldemar Bonsels (vanaf 8 jaar):

Elk jaar komen de bijen weer en verzamelen ijverig honing. Maar tegelijkertijd horen we dat er steeds minder bijen en insecten zijn. En nu weigert een bij zijn werk te doen en heeft zijn eigen plannen voor zijn leven. Wat komt er terecht van de bestuiving van de bloemen en de honing? Voor Maya de Bij en haar vriend Willi begint een groot avontuur.

Het stuk werd opgevoerd door klas 6a van de Leonore Goldschmidt School.

 

En wij hier bij König Konzept vonden het geweldig om te kunnen helpen het toneeldecor brandveilig en kleurrijk te maken met ons tissuepapier.

 

 

Laat je inspireren door de speelvreugde van de kinderen en het decor op het theaterpodium:

Op deze plaats willen we de toneelregisseur Matthias Meyer nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van het fotomateriaal voor vrij gebruik.

 

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren en zijn benieuwd naar jouw ideeën! Neem contact op met

 

Gebruik het zijmenu aan de rechterkant/beneden in de mobiele weergave voor meer informatie en foto’s over de afzonderlijke projecten en ideeën.